Turmalín

06.09.2016 14:03

Turmalínové koule na praní. Dají se využít i do koupele.

Co je turmalín

Samotný název turmalín má původ ve slově touramali, což v singhálštině znamená různorodý drahokam. První zmínky o něm pochází oblasti Srí Lanky a jedná se o přírodní minerál, v němž se zrcadlí všechny možné barevné odstíny. K jeho vzniku došlo při sopečných erupcích v průběhu několika desítek tisíc let. Vyznačuje se složitým chemickým složením. Konkrétně obsahuje následující látky.

- oxid hlinitý a křemičitan dvojvápenatý

- hliník

- železo

- oxid hořečnatý a železitý

- oxid křemičitý

- draslík

- sodík

V současnosti se řadí mezi 12 drahokamů světa. Postupem času se také přišlo na to, že dokáže blahodárně působit na lidské tělo a dokonale ho chránit. Pokud potřebujete zbavit se od bolesti v zádech nebo jiných nepříjemností, máte jedinečnou šanci.

Jak pomáhá turmalín

Již v roce 1 880 manželé Curiovi zjistili, že na povrchu turmalínu se vytváří elektrický náboj. Později došlo k jeho rozemletí, při němž dospěli vědci k poznatku, že dochází ke zvýšení toku energie. V současnosti je už všeobecně známé, že turmalín vytváří nízkofrekvenční magnetické pole a dokáže se velmi rychle ohřívat. Turmalínové výrobky dokážou lidský organismus ochránit před škodlivými elektromagnetickými vlnami, které jsou vyzařovány z mobilních telefonů, televizorů, počítačů a jiných běžně využívaných přístrojů.

 
 
To se mi líbí
 
Komentář

 

Zpět